UG Svjetlo

DONACIJA KRAVE POVRATNIČKOJ PORODICI MUHAMEDA AJSIĆA IZ KUTIZERA KOD SREBRENICE

Članovi Organizacije “Svjetlo” iz Sarajeva početkom mjeseca juna u oči dolaska najodobarnijeg mjesecu Ramazanu obišli su porodicu Muhameda Ajsića  koja se vratila u svoj rodni kraj Kutizero koje je udaljeno oko 30 -tak kilometara  od grada  Srebrenica.

U ovom povratničkom mjestu živi oko 10-ak povratnika, a doći do ovog mjesta je vrlo teško jer put koji koriste naši povratnici su uništili veliki kamioni koji rudu vuku za rudnik u Milićima. Bez obzira na sve to, ovi naši hrabri povratnici odlučili su da se vrate, žive i ostanu u svojim rodnim domovima. I ako su kako naš narod kaže: “Daleko od očiju, daleko od zaborava” naši članovi se trude da redovno obilaze ovo područje i pomažu ovim našim povratnicima u hrani, odjeći i stoci, sve s ciljem da ih ohrabre da ostanu tu gdje su njihovi korijeni i gdje su najhrabriji sinovi Bosne branili svoju vjeru, čast, imetak i svoje porodice i gdje su mnogi dali svoje živote.
Prilikom posjete porodice Muhameda odlučili smo, a to je i bila želja našeg donator da ovu porodicu obradujemo sa kravom koja će im pomoći u daljoj borbi za obezbjeđenje halal egzinstecije.
Teško da čovjek kada obilazi naše povratnike može sputati svoje emocije i da ne zaplače kada pogleda gdje sve žive naši hrabri povratnici, koji niti imaju posla, niti sigurnosti, pa čak ni njihova djeca nemaju pravo na svoj maternji jezik u školama koje pohađaju.
Molim Allaha dž.š. da nagradi našeg donatora koji nije želio da mu se ime spomene, kao i da ovo bude podstrek svim ljudima dobre volje koji imaju imetak da pomažu naše povratnike na području čitave BiH.