UG Svjetlo

URUČENO PET OVACA POVRATNIČKOJ PORODICI KOD SREBRENICE

Članovi Organizacije “Svjetlo” iz Sarajeva su početkom mjeseca juna u najodobarnijem mjesecu Ramazanu obišli porodicu Jasida koji su se vratila u svoj rodni kraj i živi na području Općine Srebrenica.
I ako su dosta udaljeni od grada Srebrenice ova porodica bez obzira što Jasid nema posla ona je odlučna da ostane i živi na svom prijeratnom domu u inat onima koji su ih protjerali i kako  kaže Jasid : Ovdje sam proveo naljepše dana svog života, ali i one najteže kada sam protjeranu iz svog rodnog mjesta u oružanoj Agresiji na domovinu BiH.
Kako bi mu ovoj porodici uljepšali mjesec Ramazan odlučili smo da doniramo 5 ovaca koji će im biti podstrek da se bave stočarstvom i
da žive isključivo od svog rada, kao i veći motiv da ostanu na svojoj rodnoj grudi za koju su najhrabriji sinovi Bosne dali svoje živote.
Molimo Allaha dž.š. da nagradi našeg donatora koji nije želio da mu se ime spomene, kao i da ovo bude podstrek svim ljudima dobre volje koji imaju imetak da pomažu naše povratnike na području čitave BiH.