UG Svjetlo

DONACIJA KRAVE SEIDU BEGANOVIĆU IZ GLOGOVE

Članovi udruženja “Svjetlo” iz Sarajeva su prvi dan mjeseca Juna 2016.godine u oči samog mjeseca ramazana obišli porodicu Seida Beganovića iz Glogove koji živi sa suprugom, starom majkom i dvoje djece u svom domu u koji se je vratio poslije završetka agresije na BiH.
S obzirom da je branio svoju domovinu, Seid se nadao da će kada se vrati u svoj prijeratni dom, država imati sluha za svoje branitelje i odužiti mu se tako što ćemu pomoći oko pronalaska posla od kojeg bih hranio svoju porodicu.

Međutim nemoćna država mu je dala samo krov nad glavom i prepustila ga kao i većinu povratnika da na razne načine se brinu o svojoj nafaki kojom bi izdržavali svoje porodice.
Hrabar i ostrajan u želji da ostane na svom ognjištu bez obzira što nema stalnog zaposlenja Seid se nije predavao, radio je privređivao je i ako ima još jednu dodatnu obavezu, a to je da mu je jedno dijete jako puno bolesno.
Međutim on je odlučan u svojoj misiji da neće napustiti svoj rodni kraj sve dok je živ, a za koju su najhrabriji sinovi Bosne dali svoje živote.

Došao je i taj dan kada smo obradovali našeg Seida i njegovu porodicu lijepom kravom koja će mu još više pomoći u njegovoj odluci da ostane na svom kućnom pragu i da čuva ovu našu lijepu Bosnu.

Ovom prilikom bi se zahvalilio našoj braći iz Bošnjačkog Kulturnog centra iz Frankfurta koji su skupili novac i poslali nam ga da kupimo našem Seidu kravu.

Molimo Allaha dž.š. da ih nagradi najvećom nagradom na budućem svijetu, a na ovom prolaznom svijetu da im poveća bereket u imetku.