UG Svjetlo

NASTAVAK POMOĆI DEMOBILISANOM BORCU RASIMU HARBAŠU IZ CAZINA, URUČENA KRAVA

NASTAVAK POMOĆI DEMOBILISANOM BORCU RASIMU HARBAŠU IZ CAZINA, URUČENA KRAVA

U decembru prošle godine ekipa UG Svjetlo u suradnji sa udruženjem Bosnien Hjälpen iz Švedske je uručila pomoć našem Rasimu u vidu prehrambenog paketa, šporeta i nekoliko metara drva kako bi ovu zimu proveo na toplom.
Međutim naši prijatelji se nisu zadovoljili sa ovim vidom jednokratne pomoći, pa su odlučili uz Allahovu pomoć da sakupe dovoljna sredstva kako bi Rasimu obezbjedili kravu koja će mu omogučiti trajnu egzistenciju.
Hvala Allahu pare su u rekordnom vremenu sakupljene, ukupno 2490.00 KM, koliko je bilo potrebno za kupovinu jedne krave i već dana 13. Aprila 2016 godine ekipa UG Svjetla je obišla Rasima Harbaša i uručila kravu našem demobilisanom borcu, koja će sigurni smo jako puno pomoći Rasimu u njegovoj egzistenciji.
Radost na Rasimovom licu je bila velika, i cijelo vrijeme dok smo bili sa njim blagosiljao je i zahvaljivao se svima onima koji su učetvovali u skupljanju para za kupovinu krave.

Kako je sve to izgledalo na terenu i radost na Rasimovom licu možete vidjeti na slikama u prilogu

Ovom prilikom i mi se žalimo zahvaliti udruženju Bosnien Hjälpen iz Švedske sa dovom našem Gospodaru da ih nagradi svakim dobrom i uvede u dženetske vrtove, Amin.