UG Svjetlo

USPJEŠNA HUMANITARNA AKCIJA : POVRATNICIMA U SELIMA ISTOČNA BOSNA DOPREMLJENA HRANA I VOCE

Tokom vikenda, povratnicima na području Srebrenice, Bratunca, Vlasenice i Milića podijeljeno je 160 prehrambenih i higijenskih paketi.

Tri tima su obišla socijalno ugrožene porodice u selima Raševo, Glogova, Potočari, Borići, Podčauš, Jadar, Kutuzero, Luka, Krušev do, Sjedače, Prohići i Rišiči. U ovim selima, udaljenim više od dva sata vožnje makadamski putem kroz šumu, nema škole, ambulante…

Povratnici su uglavnom starije osobe, a mladi bračni parovi razmišljaju o napuštanju svojih domova jer ne vide budućnosti za sebe, a posebno za djecu.

-HO „Dirhem“ zahvaljuje kompaniji „Klas“ na čelu sa Rusmirom Hrvićem, koja je donirala 30 vreća brašna, te svim medijima koji su podržali ovu akciju, a posebno novinskoj agenciji Patria. Zahvaljujemo se i našim vrijednim volonterima, na čelu sa Adnanom Čolom, koji su zajedno s vrijednim humanistima iz Zenice iznijeli teret ove humanitarne akcije, stoji u saopćenju ove humanitarne organizacije.

Osim Dirhema u ovaj akciji su učestvovali i humanitarci koji se okupljaju u Čajdžinici kod Dabra u Zenici te članovi humanitarne organizacine Život također iz Zenice. Akcijom je koordiniralo Udruženje Svjetlo.