UG Svjetlo

“VRATIMO OSMIJEH BAR NA TREN DJECI NAŠIH POVRATNIKA U ISTOČNOJ BOSNI”

Članovi organizacije “Svjetlo ” iz Sarajeva obišli su u periodu od 05 do 14 februara 2016 godine naše povratnike na području Općina: Vlasenica, Milići, Zvornik, Bratunac i Srebrenica i tom prilikom najugroženijoj djeci povratnika uručili zimske jakne. U ovoj akciji koja nosi naziv VRATIMO OSMIJEH BAR NA TREN  DJECI NAŠIH  POVRATNIKA  U ISTOČNOJ BOSNI.“, uspijeli smo  uz pomoć naših donatora i našeg brata Alija obezbjediti 50 zimskih jakni.

Akcija podjele jakni je u toku, a nekoliko slika koje smo uspijeli zabilježiti svojim aparatom od one djece kojima su roditelji dozvolili da ih slikama govore puno više od bilo kojih pisani riječi. Vratiti radost našoj povratničkoj djeci je za nas i naše donatore bila jedna od velikih privilegija kojom nas je Allah dž.š. počastio.

Male stvari i mala djela često ljudima budu podstrek da gledaju u budućnost sa puno optimizma i da se nadaju da poslije teških trenutaka koji proživljavaju dolaze ljepši i sretniji dani u njihovim životima.

Vrijednost doniranih jaknih je 2.600,KM, i nadamo se da će se djeca koja su dobila i koja će dobiti ove kvalitetne zimske jakne, znati se odužiti nama i našim donatorima, tako što će se potruditi da budu dobri učenici u školi i poslušna djeca svojim roditeljima.

Pozivamo sve donatore da i oni budu dio naših projekata koji imaju za cilj pomoći našim povratnicima i socijalno ugroženim ljudima u našoj lijepoj domovini Bosni i Hercegovini.

Novac možete uplatiti na Udruženje građana “Svjetlo” sa naznakom za djecu istočna Bosna

Adresa: Ilidža, Plandišta Br 2

UNION BANKA DD Sarajevo

Račun: 1020500000066540

IBAN: BA391020500000066540

Swift: UBKSBA22